Convector of radiator, waar krijg je het warm van?

In volle energiecrisis weet je misschien niet welke energiebron het meest is aangewezen. Convector of elektrische radiator, daar vertellen we je alles over.

Soms worden convectoren en elektrische radiatoren met elkaar verward, maar ze werken op een heel verschillende manier. Ze bieden ook niet dezelfde voordelen op het vlak van efficiëntie, comfort en zelfs mogelijke besparingen.

 
 

Elektrische radiatoren : rechtstreekse verwarming

Het principe van een elektrische radiator is straling. De warmte verspreidt zich onder de vorm van horizontale golven die, naargelang hun kracht, verder of minder ver doordringen in een ruimte. We spreken van rechtstreekse verwarming. Naast het feit dat deze stralingswarmte een aangenaam, intens comfort biedt, beschouwen sommigen haar ook als gezonder omdat er geen stofdeeltjes vrijkomen.

Convectoren : onrechtstreekse verwarming

Convectiewarmte werkt op een andere manier. Het verwarmingselement zuigt de omgevingslucht aan en verwarmt ze, gewoonlijk met behulp van buisjes gevuld met warm water. Wanneer de lucht de gewenste temperatuur heeft bereikt, wordt ze naar het plafond gestuwd en zal ze uiteindelijk weer dalen. Het proces kan dan opnieuw beginnen. Fans van convectoren appreciëren het feit dat het warmtegevoel gelijkmatiger is dan bij stralingswarmte.

 
 

De juiste keuze ?

Radiatoren en convectoren worden beide beschouwd als een zuinige oplossing. Het verschil ligt in het moment waarop je bespaart: bij de aankoop of bij het gebruik. Over het algemeen hebben convectoren de reputatie dat ze meer energie verbruiken dan elektrische radiatoren. Omgekeerd zijn ze dan weer een stuk goedkoper in aankoop.


TUINROL METAAL. 45CM DIAM.30CM

"Bereid uw tuin voor op al uw plannen met de TUINROL METAAL #HANDYHOME. Ideaal voor het egaliseren van de grond vΓ³Γ³r het planten of voor het aanleggen van een perfect gazon! πŸŒ·πŸƒ Ref : 684000 #TuinierenGemak #HandyHome #MooieTuin"

24/04/2024
REK METAAL/HOUT/GALVA 180X90X40CM - 200KG

Transformeer je kas met stijl en functionaliteit! 🌿✨ Ontdek onze 180x90x40 cm plank van metaal, hout en galva, speciaal ontworpen om tot 200 kg te dragen. Perfect voor het organiseren van je planten 🌱 en tuingereedschap πŸ›  en al het andere dat je nodig hebt in je kas. Ref : 048659 #HandyHome #Ironside #Tuin #GroeneKas

19/04/2024
Batterij inklikken en zagen maar! πŸͺš

Batterij inklikken en zagen maar! πŸͺš πŸ”‹ LXT = 18V πŸ›‘ Elektrische rem met terugslagrem voor maximale productiviteit en veiligheid 🀫 Laag geluidsniveau πŸ’§ XPT voor een optimale bescherming tegen water en stof 🧹 Brushless technology (BL) voor een onderhoudsvrije motor πŸ“ Zwaard van 30 cm bij DUC307, 35 cm bij DUC357 πŸ’ͺ Ideaal voor timmerlieden en doe-het-zelvers! πŸ‘‰ Ontdek alles over de DUC307 en DUC357

25/01/2024