Herfst voor tuinliefhebbers

Herfst voor tuinliefhebbers

De herfst is zeker geen dood seizoen voor tuinliefhebbers. Inderdaad, op dit moment kan je de lente voorbereiden.

 

Ruim alles op !

Maar voor je begint, moet je eerst alles opruimen. De dode bladeren worden verwijderd, de laatste vruchten geplukt en de bloembedden gewied. Het goede nieuws is dat, aangezien er tijdens het koude seizoen niets groeit - en zeker geen onkruid - je pas eind februari terug aan het werk moet.

De lente belooft bloemrijk te worden

Als je ervan droomt jouw tuin vol bloemen te zien zodra het wat warmer wordt, is dit het moment om eraan te beginnen. Bolgewassen vinden strenge winters heerlijk! Als je klaar bent met planten, vergeet dan niet om de grond te bedekken met mulch om wat extra bescherming te bieden.

Een veelbelovende moestuin

In tegenstelling tot wat je zou denken is de herfst ook een ideale tijd om wat werk te verrichten in de moestuin. De komst van het koude weer is een uitstekende gelegenheid om de laatste groenten te oogsten en om oude planten en bladeren te verwijderen. Het wordt aanbevolen om de grond los te maken met een gevorkte spade, maar niet te veel, en vervolgens de grond te bedekken met compost of mulch.

taille haie manuel
taille haie électrique

Zorg voor jouw gazon

De herfst is een goed moment om het gazon te verticuteren. Dit is een operatie waarbij insnijdingen in de grond worden gemaakt om de viltlaag onder het gras los te maken. Dit zal de kwaliteit van het gras op natuurlijke wijze verbeteren. Vergeet ook niet opnieuw meststof toe te dienen en, indien nodig, de kale plekken in het gazon te "dichten".


TUINROL METAAL. 45CM DIAM.30CM

"Bereid uw tuin voor op al uw plannen met de TUINROL METAAL #HANDYHOME. Ideaal voor het egaliseren van de grond vΓ³Γ³r het planten of voor het aanleggen van een perfect gazon! πŸŒ·πŸƒ Ref : 684000 #TuinierenGemak #HandyHome #MooieTuin"

24/04/2024
REK METAAL/HOUT/GALVA 180X90X40CM - 200KG

Transformeer je kas met stijl en functionaliteit! 🌿✨ Ontdek onze 180x90x40 cm plank van metaal, hout en galva, speciaal ontworpen om tot 200 kg te dragen. Perfect voor het organiseren van je planten 🌱 en tuingereedschap πŸ›  en al het andere dat je nodig hebt in je kas. Ref : 048659 #HandyHome #Ironside #Tuin #GroeneKas

19/04/2024
Batterij inklikken en zagen maar! πŸͺš

Batterij inklikken en zagen maar! πŸͺš πŸ”‹ LXT = 18V πŸ›‘ Elektrische rem met terugslagrem voor maximale productiviteit en veiligheid 🀫 Laag geluidsniveau πŸ’§ XPT voor een optimale bescherming tegen water en stof 🧹 Brushless technology (BL) voor een onderhoudsvrije motor πŸ“ Zwaard van 30 cm bij DUC307, 35 cm bij DUC357 πŸ’ͺ Ideaal voor timmerlieden en doe-het-zelvers! πŸ‘‰ Ontdek alles over de DUC307 en DUC357

25/01/2024